۶ مزیت روغن زیتون نسبت به روغن جامد چیست؟

مزیت روغن زیتون نسبت به روغن جامد

آیا می‌دانید که روغن‌های مایع پرخاصیت مانند روغن زیتون نسبت به روغن‌های جامد برتری دارند؟ شاید بخواهید بدانید که علت این برتری چیست و چگونه بر سلامتی انسان تأثیر می‌گذارد؟ روغن‌های جامد همان‌طور که در جریان هستید، به علت داشتن اسیدهای چرب ترانس بالا، سطح کلسترول خون را افزایش می‌دهد و باعث می‌شود تا قلب و عروق شما چربی بسته و دچار گرفتگی شوید؛ اما روغن‌های مایع به‌خصوص روغن زیتون اصل، علاوه بر نداشتن ضرر، برای سلامتیان مفید است. اگر به دنبال خرید روغن زیتون اصل هستید و می‌خواهید از مزیت‌های ماده مفید بیشتر بدانید، پس با ما همراه شوید.

روغن زیتون چیست؟

شاید از خودتان بپرسید که روغن زیتون چیست و از طریق چه فرایندی تهیه می‌شود؟ انواع روغن زیتون در بازار وجود دارد که همگی از طریق میوه زیتون به دست می‌آیند. بعد از فشردن این میوه که به صورت اشباع نشده به دست می‌آید، یک روغن سیرنشده که دارای مزیت‌های بسیاری نسبت به روغن جامد است، تولید می‌شود. چربی اشباع به چربی‌ای می‌گویند که شامل تری گلیسیریدهایی است و فقط حاوی اسیدهای چرب می‌باشند. ترانس بالا در روغن‌های جامد باعث می‌شود تا در طول گذر زمان قلب و عروق شما دچار گرفتگی شود و بیمار شوید. خواص روغن زیتون نسبت به باقی روغن‌های مایع بیشتر است.

مزیت‌های روغن زیتون نسبت به روغن جامد را بشناسید

روغن جامد طی فرآیندی از هیدروژنه کردن روغن‌های مایع به دست می‌آیند. در این صورت به آن‌ها می‌گویند اشباع شده؛ یعنی تمام ترکیبات آن با هیدروژن اشباع (سیر) شده است. به همین دلیل روغن جامد باعث بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شوند؛ زیرا که سبب انسداد رگ‌ها می‌گردند. در حین هیدروژنه شدن نیز ترکیبات غیرعادی دیگری به اسم اسیدهای چرب ترانس در روغن جامد به وجود می‌آیند که سرطان‌زا هستند. هرچه میزان اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب ترانس، در یک نوع روغن کمتر باشد، آن روغن از نظر تغذیه‌ای سالم‌تر است. اسیدهای چرب ترانس موجب افزایش کلسترول بد خون می‌گردند.

کاهش خطر دیابت نوع ۲

مزیت روغن زیتون نسبت به روغن جامد با عملکرد آن‌ها در بیماری دیابت قابل درک است؛ روغن جامد عامل دیابت و روغن زیتون مبارز دیابت است! شواهد نشان داده که روغن زیتون محافظی قدرتمند در برابر انواع دیابت است. دانشمندان در نتیجه چندین مطالعه روغن زیتون را دارای تأثیرات مثبتی بر قند خون انسان و حساسیت انسولینی دانسته‌اند. نتایج یک آزمایش کلینیکی تصادفی که اخیراً بر روی ۴۱۸ شرکت کننده غیر دیابتی صورت گرفت، تأثیرات پیشگیری کننده روغن زیتون را تصدیق نمود. در این تحقیق نشان داده شد که رژیم غذایی مدیترانه‌ای دارای روغن زیتون، خطر ظهور دیابت نوع ۲ را تا بیش از ۴۰ درصد کاهش می‌دهد.

فراوانی آنتی اکسیدان

روغن زیتون دارای مواد مغذی مفید است. علاوه بر مزایای اسیدهای چربی آن، روغن زیتون حاوی مقدار نسبتاً اندکی ویتامین E و K هستند. مزیت مهم روغن زیتون نسبت به روغن جامد داشتن آنتی اکسیدان‌های مقوی در روغن زیتون است. آنتی اکسیدان‌ها لحاظ بیولوژیکی فعال هستند و امکان مبارزه با بیماری‌های شدید را فراهم می‌کنند. آنتی اکسیدان‌های موجود در روغن زیتون می‌توانند با التهاب مقابله کنند و از اکسیده شدن کلسترول‌های خون جلوگیری کنند. اجرای این ۲ عامل برای مبارزه با بیماری‌های قلبی ضرورت دارند. جهت اطلاع از قیمت روغن زیتون اصل، در ادامه با ما همراه باشید.

مزیت نسبت به روغن‌های جامد: روغن زیتون سرشار از آنتی اکسیدان است. تعدادی از آن‌ها تأثیرات بیولوژیکی قوی متعددی دارند و برای پیشگیری از بیماری‌ها مؤثر واقع می‌گردند.

خواص ضدالتهابی قوی

تحقیقات نشان می‌دهد که التهابات مزمن در زمره عوامل بیماری‌های بسیار خطرناکی از قبیل سرطان، سندروم متابولیک، آلزایمر، دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی، ورم مفاصل و حتی مرض چاقی قرار دارند. روغن زیتون موجب کاهش التهاب می‌گردد. شاید بتوان مزیت روغن زیتون نسبت به روغن جامد را در یک کلمه خلاصه نمود؛ ضد التهاب! در این میان، اصلی‌ترین تأثیر ضدالتهابی این روغن به واسطه آنتی اکسیدان‌هاست. این مسئله به صورت علمی اثبات شده که الیوکانتال مشابه ایبوپروفون عمل می‌نماید. تعدادی از دانشمندان تخمین زده‌اند که مقدار الیوکانتال در هر سه چهارم قاشق غذاخوری روغن زیتون ۰۱۳ اضافی استفاده نشده تأثیری مشابه ۱۰ درصد مقدار تجویز شده ایبوپروفن برای بزرگسالان دارد.

فراوانی چربی غیراشباع

مزیت روغن زیتون نسبت به روغن جامد با آگاهی از مواد تشکیل دهنده این دو روغن قابل درک است. روغن زیتون، عصاره روغن طبیعی حاصله از زیتون، میوه پرچرب درخت‌های زیتون است و حدود ۲۴ درصد آن از چربی اشباع شده و اسیدهای چرب امگا ۶ و امگا ۳ تشکیل شده؛ اما قسمت اعظم اسیدهای چربی روغن زیتون را (۷۳ درصد) نوعی چربی غیراشباع به نام اسید اولئیک تشکیل می‌دهند. اسید اولئیک چربی فوق العاده سالمی است. اسید اولئیک به کاهش التهاب یاری کرده و تأثیرات مفیدی بر ژن‌های مربوط به سرطان بجا می‌گذارد. چربی‌های غیراشباع در روغن زیتون توان مقاومت نسبی خوبی در برابر گرمای شدید از خودشان نشان می‌دهند. به همین دلیل است که روغن زیتون برای آشپزی توصیه می‌گردد.

کمک به پیشگیری از سکته

سکته به دلیل ایجاد اختلال در جریان خون به مغز و همچنین به دلیل لخته شدن خون یا خونریزی اتفاق می‌افتد. در کشورهای توسعه یافته، سکته بعد از بیماری‌های قلبی، دومین عامل شایع مرگ و میر است. طی یک تحقیق معتبر که حدود ۸۴۱ هزار نفر در آن شرکت داشتند، ارتباط میان روغن زیتون و خطر سکته به طور گسترده‌ای مورد بررسی قرار گرفت و نتایج نشان دادند که منبع بی‌نظیر چربی غیراشباع مرتبط با کاهش خطر سکته و بیماری قلبی، روغن زیتون است.

مزیت نسبت به روغن‌های جامد: مطالعات گسترده نشان داده‌اند که خطر وقوع سکته، دومین قاتل مردم در کشورهای توسعه یافته، در بین مصرف کنندگان روغن زیتون نسبت به سایر افراد بسیار پایین‌تر است.

جلوگیری از اضافه وزن و چاقی

مطالعات نشان داده که الگوی رژیم غذایی مدیترانه سرشار از روغن زیتون و دارای تأثیرات مثبت بر وزن بدن است. نتایج تحقیقی که به مدت ۲٫۵ سال بر روی ۷ هزار دانشجوی اسپانیایی صورت گرفت، نشان داد که مصرف فراوان روغن زیتون با افزایش وزن هیچ‌گونه ارتباطی ندارد؛ به عبارت دیگر، مصرف زیاد روغن زیتون با اضافه وزن و بیماری‌های چاقی ارتباطی نداشته و حتی در مطالعه‌ای که به مدت ۳ سال روی ۱۸۷ شرکت کننده انجام گرفته، چنین نتیجه گیری شد که رژیم غذایی سرشار از روغن زیتون سطوح آنتی اکسیدان‌ها را در خون افزایش داده و موجب کاهش وزن می‌گردد.

جمع بندی

همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، روغن زیتون نسبت به روغن جامد دارای خواص زیادی است و به شما در بهبود روند سیستم بدنتان کمک می‌کند. به دلیل تقلبی بودن روغن‌های زیتون در بازار که اکثراً با اسانس زیتون و روغن مایع درست شده است، مهم این است که بتوانید در بازار بهترین و مرغوب‌ترین روغن زیتون را پیدا کنید. دقت کنید که کیفیت باعث می‌شود تا شما تمامی خواص این روغن با ارزش را داشته باشید. روغن زیتون فرابکر با کیفیت فراوانی که دارد می‌تواند به شما سلامتی را هدیه دهد. پس همین حالا برای خرید یک محصول باکیفیت اقدام نمایید.

آیا میتوان برای پخت و پز بجای روغن جامد از روغن زیتون استفاده کرد؟

بله، قطعا با تعویض روغن پخت و پز خود به روغن زیتون اصل سلامتی را به خود هدیه کرده اید.

از نظر قیمت کدام یک به صرفه تر است؟

قطعا روغن هایی که برای سلامتی مضر است باید ارزان تر باشد اما روغن زیتون با کمی تفاوت قیمت از قلب شما محافظت می کند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
محصولات ارگانیک فروشگاه زیتون 013

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست