تفاوت روغن زیتون بکر و فرابکر چیست؟

تفاوت روغن زیتون بکر و فرابکر چیست

روش‌های متفاوت استخراج و فرآوری دانه‌های روغنی آنها را از یکدیگر متمایز می‌کند. انواع روغن‌های زیتون نیز تحت تأثیر همین عامل کاربرد و خواص متفاوتی دارند. روغن زیتون بکر و فرابکر دو نوع روغن گیاهی با خواص فوق العاده مفید و ضروری برای بدن هستند. اسید اولئیک معروف‌ترین چربی اشباع نشده در انواع روغن زیتون است. انواع مختلف روغن زیتون بر اساس میزان غلظت اسیدیته و اسید اولئک در ساختار آنها درجه بندی می‌شوند. قیمت روغن زیتون نیز ارتباط مستقیمی با این دو فاکتور دارد. در ادامه این نوشتار قصد داریم به خواص منحصر به فرد روغن زیتون بکر و فرابکر اشاره کنیم و پیشنهاد ما این است که بعد از اتمام مطالعه این نوشته، به فروشگاه این سایت سر بزنید.

تفاوت اصلی بین روغن زیتون فرابکر و بکر را در کلیپ زیر متوجه می‌شوید

اگر کجا بدانیم که کدام را انتخاب کنیم؟

روغن زیتون با مقدار اسید اولئیک درجه بندی می شود. اسیدی که در دانه و پوست وجود دارد؛ همه این ها باعث به وجود آمدن تلخی و اسیدیته موجود در روغن زیتون می شوند و هر چقدر این اسید بیشتر باشد، ارزش روغن هم کمتر می شود. روغن زیتون فرابکر حدود ۱ درصد اسید اولئیک دارد و روغن زیتون بکر ۲ درصد اسید اولئیک دارد و روغن های زیتون دیگر می توانند بیشتر باشند که بعضی وقت ها اصلا حسابش نمی کنند.درنهایت همه چیز برمی گردد به مزه. پس، از جایی روغن را تهیه کنید که اجازه تست می دهند. 

روغن زیتون بکر چیست؟

روغن زیتون بکر، روغنی است که فرآیند تولید آن بدون هیچگونه دخالت انسانی و به روش کاملاً مکانیکی و خالص بوده است و فاقد هرگونه ماده شیمیایی است. طعم و عطر متفاوت و خاص این روغن، حاکی از خالص و طبیعی بودنش است. به دلیل نبود مرحله تسویه در فرآیند ساخت این روغن، خواص و مواد مغذی آن حفظ شده است، اما نه اندازه روغن زیتون فرابکر. نقطه دود (درجه تحمل پذیری حرارت روغن که در آن نقطه نمی‌سوزد) روغن بکر ۱۲۰ تا ۱۳۰ درجه سانتی‌گراد است.

روغن زیتون فرابکر چیست؟

روغن زیتون فرابکر مرغوب‌ترین و باکیفیت‌ترین نوع روغن زیتون محسوب می‌شود و تقریباً مشابه روغن زیتون بکر است، اما خاصیت و ارزش تغذیه‌ای بالاتری نسبت به روغن زیتون بکر دارد. این روغن از دانه‌های زیتون ۱۰۰ درصد سالم و طبیعی به دست می‌آید و فرآیند تولید آن کاملاً مکانیکی، بدون دخالت انسان و استفاده از هرگونه مواد نگهدارنده است. عطر و طعم تند این روغن کاملاً حاکی از شیوه متفاوت استخراج آن است. توصیه می‌شود از این روغن در سالاد، پاستا، سس، تزئین غذاها، پخت و پز و سرخ کردن و موارد این چنینی استفاده کنید.

نحوه روغن گیری زیتون

نحوه روغن گیری زیتون

در زمان‌های گذشته دانه‌های زیتون را با سنگ‌های مخصوصی آسیاب می‌کردند. در مرحله بعد با فشار دادن دانه‌ها، روغن از آن استخراج می‌شد. برخی افراد از روش آسیاب چکشی جهت پرس کردن زیتون استفاده می‌کردند. سپس با حرارت دادن، روغن زیتون را می‌گرفتند. روغن گیری نهایی نیز با فشردن دانه‌های زیتون به دست می‌آمد.

امروزه از روش‌های مکانیزه و دستگاه‌های پیشرفته برای استخراج روغن از میوه زیتون بهره می‌برند. در کارخانه‌های صنایع غذایی با استفاده از دستگاه‌های سانتریفیوژ روغن زیتون استخراج و صاف می‌شود. این روغن‌ها می‌بایست در جایی دور از نور و گرما و در بسته‌بندی‌های تمیز، دربسته و کاملاً بهداشتی نگهداری شوند.

فرق روغن زیتون بکر با فرابکر در چیست؟

به طور کلی روغن زیتون فرابکر و بکر در زمره روغن‌های تصفیه نشده هستند. در ساختار این دو نوع روغن ویتامین‌های میوه زیتون همچون A، B، E، k و مواد معدنی همچون کلسیم، سدیم، مس، آهن و اسیدهای چرب اشباع نشده، امگا ۳، اسید اولئیک و فنولیک، انواعی از فیبرها و آنتی اکسیدان ها و پروتئین‌ها و غیره حفظ شده است.

شیوه تولید دو نوع روغن زیتون بکر و فرابکر در کارخانه‌های صنعتی باعث شده درجه خلوص اسید اولئیک در آنها متفاوت باشد. در نتیجه سایر عوامل مانند طعم و بو و حتی قیمت آنها نیز تابع نحوه تولید آنها باشد. در ادامه به هر کدام از این تفاوت‌ها را به طور جداگانه بررسی می‌کنیم.

تفاوت در شیوه تولید

روغن گیری زیتون در کارخانه

اولین و مهم‌ترین تفاوت روغن زیتون بکر و فرابکر در نحوه تولید و استخراج آنهاست. استفاده از روش مکانیکی و فشار و له کردن دانه زیتون از رایج‌ترین شیوه‌های تولید این دو نوع روغن است. میوه زیتون بعد از جداسازی برگ‌ها، دانه‌های ناسالم و شستن به سمت دستگاه جداسازی هسته و استخراج روغن هدایت می‌شود. سپس با له شدن دانه‌های زیتون مایع خمیری شکل به دست می‌آید. درنهایت با فشار فیزیکی و کرایو کردن این خمیر، روغن آن استخراج می‌شود. تنها تفاوت مرحله استخراج روغن است. روغن زیتون فرابکر در همان مرحله اول پرس کردن زیتون پس از برداشت به دست می‌آید اما روغن زیتون بکر در مرحله سوم پرس کردن استخراج می‌شود.

تفاوت در میزان غلظت اسیدیته

تفاوت اصلی روغن زیتون بکر و فرابکر در میزان غلظت اسیدیته آنهاست. در هر ۱۰۰ گرم روغن زیتون فرابکر ۸ دهم گرم اسید اولئیک وجود دارد. مرغوب‌ترین نوع روغن زیتون که کمتر از یک درصد ناخالصی دارد. این روغن دارای رنگ سبز طلایی تیره بوده و طعم واقعی میوه زیتون در آن احساس می‌شود. روغن زیتون فرابکر برای سس سالاد، انواع سوپ و غذاهای آبکی استفاده می‌شود.

اما در هر ۱۰۰ گرم روغن زیتون بکر نزدیک ۲ گرم اسید اولئیک وجود دارد و در درجه دوم کیفیت بعد از روغن زیتون فرابکر قرار دارد. رنگ روغن زیتون بکر روشن‌تر از فرابکر است و برای انواع غذاهای سرد و سالادها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تفاوت در عطر و طعم

روغن زیتون فرابکر عطر و طعم ناب و خالص میوه زیتون را دارد. طعم آن تند و گس بوده و انتهای گلو را می‌زند اما به زودی این احساس تلخی از بین می‌رود. رنگ تیره، بوی تند و غلیظ آن هنوز هم طرفداران خاص خود را دارد. مزه تلخ و تندی روغن فرابکر با شناخت و آگاهی از خواص جادویی و خارق العاده آن قابل اغماض است و نقص محسوب نمی‌شود.

روغن زیتون بکر نیز بو و مزه میوه زیتون واقعی را دارد؛ اما تندی و غلظت کمتری نسبت به فرابکر دارد. به همین دلیل مورد پسند عامه مردم است. محبوبیت روغن زیتون بکر آن را به یکی از کمیاب‌ترین روغن‌ها تبدیل کرده است.

قیمت روغن زیتون بکر و فرابکر

عوامل متعددی روی قیمت روغن زیتون تأثیرگذار هستند. هر چه روغن زیتون از کیفیت و درجه خلوص بالاتری برخوردار باشد، مسلماً قیمت آن نیز بیشتر است. روغن زیتون فرابکر خالص‌ترین و گران‌ترین نوع روغن زیتون است. با مراجعه به فروشگاه زیتون ۰۱۳ می‌توانید این محصول را در دو نمونه نیم و یک لیتری تهیه و خریداری کنید. این روغن آنتی اکسیدان بیشتری داشته و برای اهداف سلامتی و درمانی مؤثرتر است.

روغن زیتون بکر بعد از فرابکر در رده دوم از نظر میزان غلظت و طعم قرار دارد. در نتیجه قیمت آن نیز کمتر از فرابکر است. اگر طعم تند و گس روغن زیتون فرابکر با ذائقه شما سازگار نیست، می‌توانید روغن زیتون بکر را تهیه و خریداری کنید.

جمع بندی

روغن زیتون بکر و فرابکر دو نمونه از روغن‌های گیاهی معروف و پرطرفدار در جهان هستند. روش استخراج و فرآوری هر دو مشابه یکدیگر است. هر دو از میوه زیتون و شست و شوی باکیفیت بالایی تولید می‌شوند. با این تفاوت که روغن زیتون فرابکر در مرحله اول پرس و فشار دادن دانه زیتون و روغن زیتون بکر در مرحله سوم تولید می‌شود. همین موضوع باعث می‌شود میزان غلظت اسیدیته و اسید اولئیک آزاد فرابکر کمتر بوده و درجه خلوص بالاتری داشته باشد. در نتیجه با قیمت بیشتری نسبت به روغن زیتون بکر به فروش می‌رسد.

در چه ماهی از سال روغن گیری زیتون انجام می شود؟

همه ساله از فصل پاییز بهترین زمان برای روغن گیری زیتون است و نگه داشتن میوه زیتون برای روغن گیری در ماه های بعد باعث کاهش کیفیت روغن زیتون می شود. روغن زیتون باید بعد از ۲۴ ساعت از چیدن میوه زیتون توسط دستگاه های روغنگیری گرفته شود.

آیا روغن زیتون فرابکر و بکر برای سرخ کردن مناسب است؟

بله. می توان تا دمای ۱۹۰ درجه از این روغن ها برای تفت دادن و پخت و پز استفاده کرد.

4.8/5 - (10 نفر امتیاز دادن)
محصولات ارگانیک فروشگاه زیتون 013

4 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید

  • مهجوری
    2022-11-17 11:29 ق.ظ

    روغن زیتون که از این سایت خریدم فرابکر بود ولی قبلا از سر راه رودبار از یه فروشگاه خریده بودم رنگش کامل زرد بود ولی بهم گفته بود فرابکر هست شک کردم بردم آزمایش گرفتم گفت بکر بوده واسه همین به نظرم روغن زیتون خالص فرابکر باید رنگش همچین که زرد هست حتما مقداری سبزی هم داشته باشه. پیشنهاد می کنم از این سایت بخرید با ضمانت میدن.

    پاسخ
  • بهراد مهدوی
    2022-11-17 11:37 ق.ظ

    روغن زیتون فرابکر که از سایت شما خریدم از بیشتر روغن زیتون هایی که تو فروشگاه تا به حال میخریدم بهتر بود من واسه همکارام هم تبلیغ تونو کردم چون خدایی تو بازار روغن زیتون اصل گیر نمیاد شما رو هم خدا جلوی پای ما گذاشت شانسی تو اینترنت می گشتم این سایت رو پیدا کردم. در کل تشکر می کنم امیدوارم همینجور ادامه بدید.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست