روغن زیتون میتواند برای سرخ کردن استفاده شود، اما باید به این نکته توجه داشت که دارای نقطه دود شدن پایینی است، به این معنی که در دماهای بالا ممکن است شروع به دود کردن و تجزیه شود. این موضوع ممکن است باعث ایجاد طعم سوخته شود و خواصش را از دست بدهد. ما همراه شوید تا در رابطه با خرید روغن زیتون خوراکی اطلاعات بیشتری کسب نمایید. دعوت میکنم تا بعد از خواندن، سری به فروشگاه این سایت بزنید.
اگر میخواهید برای سرخ کردن از روغن زیتون استفاده کنید، بهتر است از روغن زیتون تصفیه شده با نقطه دود بالاتر استفاده کنید تا اینکه از روغن زیتون فرابکر استفاده کنید. با این حال، روغنهای دیگری مانند روغن کانولا، روغن بادام زمینی و روغن آفتابگردان نقطه دود بالاتری دارند و برای سرخ کردن مناسبتر هستند.
اگر چه روغن زیتون معمولاً در آشپزی استفاده می شود، اما به دلیل دمای دود بالای آن، معمولاً برای سرخ کردن توصیه نمی شود. هنگامی که روغن زیتون به دمای دود بالاتری گرم می شود، می تواند تجزیه شود و مقداری از خواصش را از دست بدهد.
از روغن زیتون در چه دمایی برای سرخ کردن استفاده کنیم؟
روغن زیتون نسبت به سایر روغن ها دمای دود پایینی دارد، به این معنی که ممکن است در دماهای پایین تر شروع به تجزیه شدن کرده و دود تولید کند. دمای دود روغن زیتون بسته به کیفیت و نوع آن متفاوت است، اما به طور کلی بین ۳۲۵ درجه فارنهایت تا ۳۷۵ درجه فارنهایت (۱۶۵ درجه سانتیگراد تا ۱۹۰ درجه سانتیگراد) متغیر است.
برای بهترین نتیجه، توصیه می شود که روغن زیتون را برای سرخ کردن در دمایی نه بیشتر از ۳۷۵ درجه فارنهایت (۱۹۰ درجه سانتیگراد) استفاده کنید. این محدوده دمایی برای بیشتر کاربردهای سرخ کردن، از جمله سوته کردن، پخت کردن در تابه و سرخ کردن عمیق مناسب است.
مهم است به یاد داشته باشید که هنگام سرخ کردن با روغن زیتون، لازم است دما را به دقت نظارت کرده و از بیش گرم شدن آن خودداری کنید، زیرا این موضوع می تواند باعث تولید دود و تجزیه روغن شود که باعث طعم سوخته و ترکیبات مضر می شود.
نکات مهم هنگام سرخ كردن غذا با روغن زيتون
به هنگام استفاده از روغن زیتون برای سرخ کردن مواد غذایی، می بایست برخی نکات را مد نظر قرار داد که عبارت اند از:
- شعله را در درجه کم و ملایم قرار دهید. حرارت بسیار زیاد باعث از بین رفتن خواص روغن زیتون می شود.
- مواد غذایی را برای سرخ کردن با روغن زیتون انتخاب کنید که سریع پخت باشند. مواد غذایی که در طولانی مدت سرخ می شوند برای روغن زیتون مناسب نیستند.
- حداکثر درجه حرارتی که می توانید برای روغن زیتون در نظر بگیرید بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ درجه است. در نظر داشته باشید که روغن های گیاهی زمانی که بیش از اندازه حرارت ببینند، دیگر قابل استفاده نیستند.
به هنگام خرید روغن زیتون، به مشخصات درجه شده روی بسته بندی توجه باشید. این مشخصات بهترین نکات به هنگام استفاده از روغن زیتون برای سرخ کردن مواد غذایی را به شما عزیزان گوشزد می کند.
در چه زمانی استفاده از روغن زیتون برای سرخ کردن مشکل ایجاد میکند؟
اگر میخواهید از روغن زیتون سرخکردنی برای غذاهایتان استفاده کنید، پیشنهاد ما به شما به کارگیری روغن زیتون فرابکر است؛ زیرا این روغن میتواند در مقابل حرارت مقاومت بیشتری نشان دهد و در فرآیند پخت و پز سیاه و یا اکسید نمیشود؛ اما مسئلهای که در این بین وجود دارد این است که اگر میخواهید از یک روغن زیتون برای پخت و پز استفاده کنید، باید با کیفیت و خالصترین آنها را انتخاب نمایید؛ زیرا هرچقدر روغن زیتون شما خالصتر باشد، مواد مضری که از خودش هنگام حرارت دادن پس میدهد نیز کمتر میگردد. برای خرید بهترین روغن زیتون سرخکردنی، همین حالا کلیک کنید.
انواع روغن زیتون
باید توجه داشته باشید که روغن زیتونهای مختلف نقطه دود متفاوتی دارند و همگی به یک میزان برای پخت و پز مناسب نمیباشند؛ مثلاً بهتر است از روغن زیتون فرابکر و بکر به علت نقطه دود نسبتاً پایین، بیشتر در تهیه سالاد و غذاهای سرد و یا گرم کردن و طبخ غذا روی حرارت ملایم استفاده گردد؛ استفاده از روغن زیتون سرخکردنی برای سرخ یا آماده کردن غذا روی حرارت بالا چندان توصیه نمیشود. میتوان برای سرخ کردن و پخت و پز از روغن زیتون تصفیه شده استفاده نمود. روغن زیتون تصفیه شده به دلیل روش تولید و موادی که در تهیه آن به کار رفته است نسبت به روغن فرابکر و بکر، نقطه دود بالاتری دارد و استفاده از آن برای طبخ غذا در حرارت کمی بالاتر بلااشکال است.
روغن زیتون خوراکی
در بسیاری از مطالعات انجام شده بر فواید روغن زیتون برای سلامتی، مشخص شده است که این روغن سرشار از آنتیاکسیدان است که به جلوگیری از آسیب سلولی ناشی از مولکولهایی به نام رادیکالهای آزاد کمک مینماید. رادیکالهای آزاد موادی میباشند که بدن در طی متابولیسم و سایر فرآیندها تولید میکند. آنتی اکسیدان دشمن رادیکالهای آزاد است و آنها را خنثی میکند. اگر رادیکالهای آزاد، زیادی تجمع پیدا کنند، میتوانند استرس اکسیداتیو ایجاد کنند. این امر میتواند منجر به آسیب سلولی گردد. شما میتوانید از انواع روغن زیتون در غذاها و سالادهایتان استفاده کنید.
روغن زیتون فرابکر با بو
این روغن سالم ترین نوع روغن زیتون بشمار میرود که برای آمادهسازی این نوع روغن زیتون از فرآیندهای شیمیایی یا گرما استفاده نمیگردد؛ به همین خاطر ترکیبات پلی فنلی آن مانند اولئوکانتال، اولئوروپین و هیدروکسی تیروزول، از بین نرفته و خواص آن حفظ میشود. روغن زیتون فرابکر نسبت به باقی روغن زیتونها اسید اولئیک کمتری داشته به علاوه به آن هیچ گونه طعم دهنده یا افزودنی دیگری اضافه نمیکنند. عطر و طعم این مدل روغن زیتون کاملاً خالص و طبیعی است. این روغن زیتون برای استفاده در سالاد و به عنوان چاشنی، مناسب است. اگر میخواهید از روغن زیتون سرخکردنی استفاده کنید، فرابکر بهترین گزینه است.
روغن زیتون بکر
روغن زیتون بکر از بهترین انواع روغن زیتون است که تا حد زیادی خواص و مواد مغذی آن محفوظ گشته است. در تهیه این روغن از هیچ گونه ماده شیمیایی استفاده نمیگردد و از گرما دادن به این روغن نیز جلوگیری میشود. از نظر خواص آنتی اکسیدانی، روغن بکر تفاوت زیادی با روغن فرابکر نداشته و تفاوت این دو روغن در سطح اسیدیته آنها است. به علاوه این که روغن زیتون بکر طعم ملایمتری نسبت به روغنهای فرابکر دارد. از روغن زیتون بکر هم مانند فرابکر میتوانید در تهیه انواع سس، سالاد، غذای سرد، طبخ غذا در مدت کوتاه و روی حرارت خیلی ملایم به کار ببرید.
روغن زیتون مالشی (درمانی)
به طور قطع با بررسی فواید ماساژ و خواص روغن زیتون مالشی به این نتیجه میرسید که یکی از عالی ترین متدهای درمانی را انتخاب نمودهاید. بسیاری از روغنهای گیاهی علاوه بر امکان مصرف خوراکی، به صورت موضعی هم قابل استفاده میباشند. روغن زیتون هم جز همین دسته از روغنهای طبیعی و خالص قرار گرفته است. روغنی ارگانیک که از میوههای درخت زیتون به دست میآید. انواع روغن زیتون برای درمان انواع بیماریها و مصارف آشپزی کاربرد زیادی دارند. اغلب ناراحتیهای پوستی و دردهای عضلانی با ماساژ این روغن شگفت انگیز بهبود پیدا میکند. دقت کنید که روغن زیتون سرخکردنی با روغن زیتون مالشی تفاوت زیادی دارد.
جمع بندی
انواع روغن زیتون در بازار موجود است که به طور خلاصه در مطالب بالا به آنها پرداختیم. اگر میخواهید از روغن زیتون برای پخت و پز و یا سرخ کردن استفاده کنید، حتماً به شما پیشنهاد میدهم که یک روغن باکیفیت عالی و خالص را انتخاب نمایید. عدم توجه به این توصیه باعث میشود تا شما به سلامتی خودتان و خانوادتان آسیب زیادی وارد کنید. برای اینکه بهترین روغن زیتون سرخکردنی را پیدا کنید، میتوانید به سایت ما که بهترین و خالصترین انواع روغن زیتون را ارائه میکند، مراجعه نمایید. جهت خرید روغن زیتون خوراکی یا مالشی از سایت ما اقدام کنید.
برای سرخ کردن های معمولی و متوسط می توانید از روغن زیتون استفاده کنید به نحوی که به نقطه ی دود نرسد.
معمولاً روغن زیتونی که برای سرخ کردن استفاده شود قیمت بالاتری نسبت به سایرین دارد.
6 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
سلام وقت بخیر
میخواستم بدونم روغن زیتون شما برای سرخ کردنی هایی مثل سرخ کردن سیب زمینی یا ماهی میشه استفاده کرد؟ آخه میگن روغن زیتون رو نباید برای این نوع مصارف استفاده کرد. البته صبح ها که مثلا املت میخورم با روغن شما میخورم خوشمزه میشه اتفاقا.
یخورده در این باره لطفا راهنماییم کنید
سلام اصلا به شایعات مافیای روغن توجه نکنید. روغن زیتون خالص رو به راحتی می تونید در پخت و پز و سرخ کردن هم استفاده کنید تا ضمن سلامتی بدن از طعم بی نظیرش لذت ببرید.
درود
کدام نوع از روغن زیتون رو باید سرخ کردن غذاها خریداری کنم؟ منظورم اینه فرابکر باشه یا بکر؟ یا تصفیه شده؟ فرق اینا رو من متوجه نمیشم کدوم مدلش بهتره برای غذاها استفاده بشه؟
شما از همین روغن زیتون فرابکر ما می تونید برای پخت و پز و سرخ کردن و حتی خام استفاده کنید.
کنجکاوم بدونم که چرا گفتید روغن زیتون ۰۱۳ برای سرخ کردن مناسبه؟ چرا روغن زیتون ارزان تر برای سرخ کردنی مناسب نیست؟ من معمولا غذاهای سرخ کردنی کم درست می کنم اما دوست دارم بدونم تفاوتشان در چیست؟
در ابتدای مقاله گفتیم که روغن زیتون های (معمولی و بکر) تصفیه شده هستند و حاوی آنتی اکسیدان ها و پلی فنول های موجود در روغن زیتون فرابکر نیست.سلام جوآن. در ابتدای مقاله ذکر می کنم که روغن زیتون ساده کاملاً تصفیه شده است و حاوی آنتی اکسیدان ها و پلی فنول های موجود در روغن زیتون فوق بکر نیست. به این دلیل است که روغن زیتون فرابکر هنگام حرارت دادن پایدارتر است.