آیا روغن زیتون برای سرخ کردن مناسب است؟ + نحوه مصرف

آیا روغن زیتون برای سرخ کردن مناسب است؟

در میان انواع روغن‌های گیاهی موجود، روغن زیتون را می‌توان یکی از معروف‌ و پراستفاده‌ترین روغن‌ها بعد از روغن آفتابگردان در نظر گرفت. با وجود این که همه افراد روی پرخاصیت بودن این روغن یک نظر دارند، اما سؤالی این وسط وجود دارد که اکثر مردم جواب دقیق آن را نمی‌دانند؛ آیا می‌شود از روغن زیتون برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده نمود؟ با ما همراه شوید تا در رابطه با خرید روغن زیتون خوراکی اطلاعات بیشتری کسب نمایید.

اخیراً پیشنهاد می‌گردد که استفاده از روغن‌های گیاهی مثل روغن زیتون سرخ‌کردنی نیست و سلامت بدن را به خطر می‌اندازد. چرا که در فرایند گرم شدن، یک ماده سمی به نام آلدهید از خودش تولید می‌کند. آلدهید ساختار ارگانیک ساده‌ای داشته و در طبیعت به وفور وجود دارد. در پی فرآیندهای طبیعی بدن، میزان کمی از این ماده در بدن به وجود می‌آید؛ اما به نظر می‌رسد مصرف غذایی آلدهیدها باعث بیماری‌هایی مثل دیابت و بیماری‌های قلبی می‌گردد؛ اما شما می‌توانید برخی از این روغن‌ها را برای پخت و پز استفاده نمایید.

معرفی روغن زیتون خوراکی

انواع روغن زیتون

باید توجه داشته باشید که روغن زیتون‌های مختلف نقطه دود متفاوتی دارند و همگی به یک میزان برای پخت و پز مناسب نمی‌باشند؛ مثلاً بهتر است از روغن زیتون فرابکر و بکر به علت نقطه دود نسبتاً پایین، بیشتر در تهیه سالاد و غذاهای سرد و یا گرم کردن و طبخ غذا روی حرارت ملایم استفاده گردد؛ استفاده از روغن زیتون سرخ‌کردنی برای سرخ یا آماده کردن غذا روی حرارت بالا چندان توصیه نمی‌شود. می‌توان برای سرخ کردن و پخت و پز از روغن زیتون تصفیه شده استفاده نمود. روغن زیتون تصفیه شده به دلیل روش تولید و موادی که در تهیه آن به کار رفته است نسبت به روغن فرابکر و بکر، نقطه دود بالاتری دارد و استفاده از آن برای طبخ غذا در حرارت کمی بالاتر بلااشکال است.

روغن زیتون خوراکی

در بسیاری از مطالعات انجام شده بر فواید روغن زیتون برای سلامتی، مشخص شده است که این روغن سرشار از آنتی‌اکسیدان است که به جلوگیری از آسیب سلولی ناشی از مولکول‌هایی به نام رادیکال‌های آزاد کمک می‌نماید. رادیکال‌های آزاد موادی می‌باشند که بدن در طی متابولیسم و سایر فرآیندها تولید می‌کند. آنتی ‌اکسیدان دشمن رادیکال‌های آزاد است و آن‌ها را خنثی می‌کند. اگر رادیکال‌های آزاد، زیادی تجمع پیدا کنند، می‌توانند استرس اکسیداتیو ایجاد کنند. این امر می‌تواند منجر به آسیب سلولی گردد. شما می‌توانید از انواع روغن زیتون در غذاها و سالادهایتان استفاده کنید.

روغن زیتون فرابکر با بو

این روغن سالم‌ ترین نوع روغن زیتون بشمار می‌رود که برای آماده‌سازی این نوع روغن زیتون از فرآیندهای شیمیایی یا گرما استفاده نمی‌گردد؛ به همین خاطر ترکیبات پلی فنلی آن مانند اولئوکانتال، اولئوروپین و هیدروکسی تیروزول، از بین نرفته و خواص آن حفظ می‌شود. روغن زیتون فرابکر نسبت به باقی روغن زیتون‌ها اسید اولئیک کمتری داشته به علاوه به آن هیچ‌ گونه طعم ‌دهنده یا افزودنی دیگری اضافه نمی‌کنند. عطر و طعم این مدل روغن زیتون کاملاً خالص و طبیعی است. این روغن زیتون برای استفاده در سالاد و به عنوان چاشنی، مناسب است. اگر می‌خواهید از روغن زیتون سرخ‌کردنی استفاده کنید، فرابکر بهترین گزینه است.

روغن زیتون بکر

روغن زیتون بکر از بهترین انواع روغن زیتون است که تا حد زیادی خواص و مواد مغذی آن محفوظ گشته است. در تهیه این روغن از هیچ گونه ماده شیمیایی استفاده نمی‌گردد و از گرما دادن به این روغن نیز جلوگیری می‌شود. از نظر خواص آنتی اکسیدانی، روغن بکر تفاوت زیادی با روغن فرابکر نداشته و تفاوت این دو روغن در سطح اسیدیته آن‌ها است. به علاوه این که روغن زیتون بکر طعم ملایم‌تری نسبت به روغن‌های فرابکر دارد. از روغن زیتون بکر هم مانند فرابکر می‌توانید در تهیه انواع سس، سالاد، غذای سرد، طبخ غذا در مدت کوتاه و روی حرارت خیلی ملایم به کار ببرید.

روغن زیتون مالشی (درمانی)

به طور قطع با بررسی فواید ماساژ و خواص روغن زیتون مالشی به این نتیجه می‌رسید که یکی از عالی ترین متدهای درمانی را انتخاب نموده‌اید. بسیاری از روغن‌های گیاهی علاوه بر امکان مصرف خوراکی، به صورت موضعی هم قابل استفاده می‌باشند. روغن زیتون هم جز همین دسته از روغن‌های طبیعی و خالص قرار گرفته است. روغنی ارگانیک که از میوه‌های درخت زیتون به دست می‌آید. انواع روغن زیتون برای درمان انواع بیماری‌ها و مصارف آشپزی کاربرد زیادی دارند. اغلب ناراحتی‌های پوستی و دردهای عضلانی با ماساژ این روغن شگفت انگیز بهبود پیدا می‌کند. دقت کنید که روغن زیتون سرخ‌کردنی با روغن زیتون مالشی تفاوت زیادی دارد.

در چه زمانی استفاده از روغن زیتون برای سرخ کردن مشکل ایجاد می‌کند؟

اگر می‌خواهید از روغن زیتون سرخ‌کردنی برای غذاهایتان استفاده کنید، پیشنهاد ما به شما به کارگیری روغن زیتون فرابکر است؛ زیرا این روغن می‌تواند در مقابل حرارت مقاومت بیشتری نشان دهد و در فرآیند پخت و پز سیاه و یا اکسید نمی‌شود؛ اما مسئله‌ای که در این بین وجود دارد این است که اگر می‌خواهید از یک روغن زیتون برای پخت و پز استفاده کنید، باید با کیفیت و خالص‌ترین آن‌ها را انتخاب نمایید؛ زیرا هرچقدر روغن زیتون شما خالص‌تر باشد، مواد مضری که از خودش هنگام حرارت دادن پس می‌دهد نیز کمتر می‌گردد. برای خرید بهترین روغن زیتون سرخ‌کردنی، همین حالا کلیک کنید.

جمع بندی

انواع روغن زیتون در بازار موجود است که به طور خلاصه در مطالب بالا به آن‌ها پرداختیم. اگر می‌خواهید از روغن زیتون برای پخت و پز و یا سرخ کردن استفاده کنید، حتماً به شما پیشنهاد می‌دهم که یک روغن باکیفیت عالی و خالص را انتخاب نمایید. عدم توجه به این توصیه باعث می‌شود تا شما به سلامتی خودتان و خانوادتان آسیب زیادی وارد کنید. برای اینکه بهترین روغن زیتون سرخ‌کردنی را پیدا کنید، می‌توانید به سایت ما که بهترین و خالص‌ترین انواع روغن زیتون را ارائه می‌کند، مراجعه نمایید. جهت خرید روغن زیتون خوراکی یا مالشی از سایت ما اقدام کنید.

حد تحمل روغن زیتون برای سرخ کردن چقدر است؟

برای سرخ کردن های معمولی و متوسط می توانید از روغن زیتون استفاده کنید به نحوی که به نقطه ی دود نرسد.

قیمت روغن زیتون سرخ کردنی چه تفاوتی با بقیه دارد؟

معمولاً روغن زیتونی که برای سرخ کردن استفاده شود قیمت بالاتری نسبت به سایرین دارد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
محصولات ارگانیک فروشگاه زیتون 013

4 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید

  • سلام وقت بخیر
    میخواستم بدونم روغن زیتون شما برای سرخ کردنی هایی مثل سرخ کردن سیب زمینی یا ماهی میشه استفاده کرد؟ آخه میگن روغن زیتون رو نباید برای این نوع مصارف استفاده کرد. البته صبح ها که مثلا املت میخورم با روغن شما میخورم خوشمزه میشه اتفاقا.
    یخورده در این باره لطفا راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام اصلا به شایعات مافیای روغن توجه نکنید. روغن زیتون خالص رو به راحتی می تونید در پخت و پز و سرخ کردن هم استفاده کنید تا ضمن سلامتی بدن از طعم بی نظیرش لذت ببرید.

      پاسخ
  • راحله خادمی
    2022-11-07 12:22 ق.ظ

    درود
    کدام نوع از روغن زیتون رو باید سرخ کردن غذاها خریداری کنم؟ منظورم اینه فرابکر باشه یا بکر؟ یا تصفیه شده؟ فرق اینا رو من متوجه نمیشم کدوم مدلش بهتره برای غذاها استفاده بشه؟

    پاسخ
    • شما از همین روغن زیتون فرابکر ما می تونید برای پخت و پز و سرخ کردن و حتی خام استفاده کنید.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست